Politica de confidentialitate

Site-ul www.eastcom.ro este detinut si administrat de S.C. East Com Trading S.R.L., inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/10442/2011, avand Codul Unic de Inregistrare RO29048600.

Folosirea acestui site implica acceptarea politicilor de confidentialitate de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. S.C. East Com Trading S.R.L. isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o notificare prealabila.

• Utilizarea site-ului
Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.eastcom.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerati. Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare. S.C.East Com Trading S.R.L. isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ai acestor termeni si conditii, precum si a ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. De asemenea, S.C East Com Trading S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni si erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere sau erori ale produselor software. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de fiecare data cand folositi acest site. Continuarea folosirii site-ului implica acceptarea modificarilor efectuate. Tot continutul site-ului www.eastcom.ro este proprietatea S.C. East Com Trading S.R.L. si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul scris al S.C. East Com Trading S.R.L. a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare. Utilizatorii isi exercita drepturile comunicand prin emal la adresa contact@eastcom.ro.

• Confidentialitate
S.C. East Com Trading S.R.L. respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor; www.eastcom.ro si S.C. East Com Trading S.R.L. se angajaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului, oferta si politica firmei. S.C. East Com Trading S.R.L. nu furnizeaza datele dvs de contact altor persoane fizice sau juridice, nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site. Orice utilizator care a furnizat adresa de email sau alte date personale pe site-ul www.eastcom.ro poate opta ca acestea sa fie sterse din baza noastra de date. Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date este de ajuns sa ne contactati si sa cereti acest lucru telefonic, prin fax sau e-mail. S.C. East Com Trading S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru, sau actiunilor unor terte persoane (hackeri).

Prelucrarea datelor este facuta de catre East Com Trading numai in scopul procesarii comenzilor si a expedierii acestora si pentru activitati de marketing. Www.eastcom.ro colecteaza numai adresele de IP. Companiile de transport si procesatorii de plati online pot avea acces la datele stocate de www.eastcom.ro.

• Drepturile utilizatorilor

Dreptul la informare: operatorul este obligat să încunoştinţeze persoana vizată cu privire la prelucrarea datelor sale cu caracter personal);

Dreptul de acces la date: utilizatorii pot cere acces la datele stocate trimitand solicitare la adresa de email contact@eastcom.ro. De asemenea, utilizatorii pot cere sa intervina asupra datelor, pot solicita rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor colectate. Utilizatorii pot cere blocarea prelucarii de date si au dreptul de a se adresa in justitie in situatiile in care considera ca drepturile lor au fost incalcate

• Expeditie si livrare
Livrarea in Bucuresti se face in decursul zilei in care comanda a fost finalizata si confirmata sau in maxim 24 de ore. Livrarea in restul tarii se face in termen de 24 - 48 de ore, prin intermediul unei firme de curiertat rapid.


• Costurile de transport
Pot varia in functie de destinatie, de greutatea si marimea coletului. Tarifele de transport sunt stabilite de catre firmele de curierat si pot fi achitate la DESTINATIE (de catre client) sau la EXPEDITIE (caz in care costurile de transport se vor adauga la valoarea produselor achizitionate (linie distincta pe factura). Aceasta metoda prezinta avantajul reducerii costurilor de transport in baza contractelor incheiate intre S.C. East Com Trading S.R.L. si firmele de curierat partenere. S.C. East Com Trading S.R.L. nu stabileste in mod independent costurile de transport si nu este beneficiarul acestor sume.ATENTIE! Costul de transport prezentat este valabil doar pentru orasele baza ale firmei de curierat. Pentru localitatile din afara retelei se percep extra-taxe pentru kilometri suplimentari. S.C. East Com Trading S.R.L.isi rezerva dreptul de a adauga aceste sume la costul de transport estimat prezentat, in baza notificarii prealabile a clientului.

• Cum platesc?
Plata se poate face:
- numerar, la livrare (sistem ramburs).

- online prin card bancar, in momentul plasarii comenzii. Procesarea platii se face pe site-ul securizat al operatorului euplatesc.ro, in conditii de siguranta maxima
- prin banca: daca preferati aceasta modalitate de plata, va rugam sa ne anuntati; un reprezentant al S.C. East Com Trading S.R.L. se va ocupa de toate detaliile (factura proforma, confirmare plata etc.) astfel incat comanda dvs. sa fie livrata in cel mai scurt timp. In acest caz livrarea produselor se va face numai dupa intrarea banilor in contul nostru. Confirmarea platii poate dura intre 24 si 48 de ore.

• Garantie
Garantiile acordate sunt cele oferite de producatorii/importatorii produselor, iar termenul de garantie poate varia de la un produs la altul. Termenul de garantie curge de la data cumpararii produsului, cu exceptia anumitor produse. Aceste exceptii sunt declarate pe pagina produselor respective.

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. " Art. 4,b Cap. I, O.U.G 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta. Clientii www.eastcom.ro pot returna produsele cumparate, doar in ambalajul original, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.
S.C. East Com Trading S.R.L. poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, fara ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. De asemenea S.C. East Com Trading S.R.L. isi rezerva dreptul de a refuza returnarea produselor daca acestea prezinta urme de uzura accentuata sau de utilizare neconforma. S.C. East Com Trading S.R.L. va inapoia contravaloarea produselor returnate in cel mult 30 de zile de la data receptionarii acestora. Suma inapoiata nu va include cheltuielile de transport.

Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic si OUG 34/2014 referitoare la regimul juridic al contractelor de vanzare la distanta.
Produsele care urmeaza a fi schimbate sau returnate se trimit la sediul S.C. East Com Trading S.R.L., insotite de copia facturii de cumparare si originalul certificatelor de garantie (acolo unde este cazul). Cheltuielile de transport aferente expedierii acestor produse vor fi suportate integral de catre CUMPARATOR. In cazul inlocuirii VANZATORUL va asigura expedierea produselor inlocuite catre CUMPARATOR pe cheltuiala proprie. Produsele pentru care se solicita inlocuirea in urma reclamarii unor vicii de calitate vor fi acceptate dupa constatarea defectului, integritatii sigiliilor, precum si modului de manevrare/montare. Trimiterea produselor defecte se face dupa anuntarea prealabila a VANZATORULUI, specificand care este defectul reclamat. Defectele vizibile care pot fi depistate prin simpla examinare a produsului se reclama in momentul efectuarii receptiei. Orice reclamatie ulterioara referitoare la acest tip de defecte nu va fi luata in considerare. Receptia se considera ca fiind efectuata in aceeasi zi in care produsul a fost livrat si/sau preluat de catre client sau un reprezentant al acestuia.

VANZATORUL este exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/vandute, au fost montate gresit, au fost scufundate in lichide, au fost manevrate in mod necorespunzator, au suferit socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara in vederea utilizarii. Nerespectarea acestor conditii enumerate mai sus duce la pierderea garantiei.

• Litigii
Pentru orice conflict aparut intre S.C. East Com Trading S.R.L. si clientii sai se va cauta o rezolvare pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca pe a carei raza teritoriala se afla sediul S.C. East Com Trading S.R.L.

Date de care trebuie tinut cont atunci cand se returneaza produsele comandate:
Contravaloarea transportului produselor catre firma S.C. East Com Trading S.R.L. va fi suportata de client;

Produsele trebuie sa nu fie folosite sau uzate; acestea se pot returna doar in ambalajul original fara a fi deteriorate (scotch lipit direct pe cutie ori cu urme de lovituri )
In situatia in care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut - produsul trebuie returnat sigilat;
Starea aparatelor si produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor. Orice semn de uzura existent pe ambalaj / produs atrage anularea dreptului de returnare.
In cazul tuturor materialelor perisabile / consumabile, folosirea lor (fie si numai o singura data) nu mai permite returnarea lor.
Alte date specifice privitoare la situatia si starea produselor se pot obtine contactandu-ne on-line, e-mail sau telefon.
Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.
Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii, se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea acestuia cu unul conform. Daca S.C. East Com Trading S.R.L. nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

Anumite informații ce pot fi date cu caracter personal (prenume, adresa de email, județ) sunt transmise pe o durată limitată de timp către serviciul partener Opinii de Incredere by TRUSTED.ro, în scopul trimiterii unui mesaj în numele magazinului pentru a gestiona în mod independent opinia clienților cu privire la magazinul nostru. Părerea clienților va fi publicata pe feedback.trusted.ro. Informațiile sunt șterse automat de către sistemul serviciului partener după ce scopul a fost atins. Feedback.trusted.ro poate folosi terțe sisteme pentru trimiterea tehnică a mesajelor, astfel încât să se asigure că acestea ajung la clienți.